20 Ocak 2015 Salı

Bu Ay Kitaplardan Uyarlanan Filmler - itaplar sinema filmlerine uyarlanıyor. Bizim de haliyle karmaşık duygularımız oluyor. Bazen, sevdiğimiz bir roman sinema filmine uyarlandığında, karakterlere gerçek hayattan karakterler ve kişilikler verildiği zaman hoşumuza gidiyor.

  Kitaplar sinema filmlerine uyarlanıyor. Bizim de haliyle karmaşık duygularımız oluyor. Bazen, sevdiğimiz bir roman sinema filmine uyarlandığında, karakterlere gerçek hayattan karakterler ve kişilikler verildiği zaman hoşumuza gidiyor. Fakat bazen de, oyuncu seçiminde bizim hayallerimizde yatan oyuncular yer almadığında ya da karakterler kitaba göre değil de, senaryoya göre gelişim gösterdiğinde suratımız ekşiyor. En kötüsü de, bazı filmler uyarlandığı kitaptan alakasız bir sonla bitiyor.Ama hala içimizde en sevdiğimiz kitapların en sevdiğimiz filmlere dönüşme umudunu taşıyoruz. Eğer siz de ilk önce kitabı okuyup daha sonra filmi izlemeyi sevenlerdenseniz bu ayın romandan uyarlanan filmlerine bakmalısınız.

1. Still Alice - Lisa Genova


Still Alice - Lisa Genova
Oyuncular: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015
Hem yürek parçalayan hem de ilham veren öyküsüyle Still Alice, üç çocuk annesi, Harvard'da başarılı bir profesör olan Alice Howland'in Alzheimer başlangıcı tanımıyla başlayan hayatının öyküsünü anlatmaktadır. Hastalığın safhaları ilerledikçe, Alice'in verdiği yaşam mücadelesi de artmaktadır. 


2. A Bear Called Paddington - Michael Bond

A Bear Called Paddington - Michael Bond
Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015
 Film, Londra tren istasyonunda genç bir İngiliz çocukla arkadaş olan bir Peru ayısının hayatını anlatıyor.  
Not: Filmin ismi Paddington olacak.


3. American Sniper - Chris Kyle

American Sniper - Chris Kyle
Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Luke Grimes
Vizyon Tarihi: 16 Ocak 2015
Eğer biyografik filmleri ya da güçlü askeri hikayeleri seviyorsanız, bu kitap tam size göre. Amerikan askeri tarihinde 150 ölümle rekoru elinde tutan keskin nişancı SEAL komutanı Chris Kyle'ın otobiyografik yaşam öyküsünü anlatıyor. 

1 yorum:

  1. Tatile çıkarken öğrenciler için iyi bir film yönlendirmesi olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil