16 Ocak 2015 Cuma

9. SINIFLARIN EVP KAPSAMINDAKİ KOMPOZİSYONLARI

ALİ AKPARLAK
        AV VE AVCI

    

     Hayatta birçok olumsuzluk yaşadığımız ve kötü geçirdiğimiz günler olur. Bazı insanlar bu acılara boyun eğmek zorunda kalır, bazı insanlar ise tam tersine bir etki yaratır, acı sayesinde daha güçlenir.

     Bu durum aslında kulağa çok korkunç geliyor olabilir ama bana göre bu durum tamamen mürahik’i anlatıyor. Hayatta hastalığından dolayı çok zaman kaybetmiş, genç yaşta büyümek zorunda kalmış ama yinede direnmiş ve zorluklarla olsa da hayatına devam etmiştir. Hayat nasıl deli doluysa, nasıl yalan dünyaysa mürahik’te hayatını yaşayamadığından dolayı hâla çocuk ve utangaç kalmış. Zavallı mürahik acılara dayana adayana güçlenmiştir ama tabi her başlangıcın bir sonu da vardır. Ara sıra insanlar bu acılara dayanamaz ve kaybederler. Mürahik bu savaşı kaybetmemişti ama çok acılar çekmişti bu durumda mürahik ‘in güçlenmesini sağlamıştır.

     Bana göre bu durum av ve avcı terimini ifade ediyor. Düşünün, ara sıra avcı avını yakalamayabilir, bu durumda av daha hızlı koştuğu için yakalanmamıştır ve daha güçlenmiştir ama bazı durumlarda ise av yenik düşmüştür ve avlanmıştır. ben bu durumu mürahik’e benzetiyorum, ikinci durumda avcı, yani hastalık mürahik’i avlamıştır ama birinci durumda ise murahik artık tecrübe sahibi olmuştur ve kurtulmuştur. Sizde ister av , ister avcı olun ama yeter ki inancınız bol olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder