15 Şubat 2016 Pazartesi

                                                 
Sevgili gençler, sizin için Berkay'dan anı-deneme kimlikli diye düşünebileceğiniz hoş bir yazı paylaşıyorum. (Bu arı gerçekten sınıfa girdi.)



   BERKAY ERCAN


    Dış Görünüş
  
    9 Ekim 2015
   
   Ses bilgisi özellikle biz YGS – LYS öğrencileri için ne kadar önemli bir konu. Bundan da ziyade iş hayatında ya da okuldan mezun olduktan sonra belki de hiçbirimiz matematikte, fizikte öğrendiğimiz formülleri kullanmayacağız ama dil bilgisi, dilimizi doğru ve güzel kullanmamız için önemli bir konu değil mi?
   
Bugün tam da öneminden bahsettiğim dersi, konuyu işlerken sınıfımıza bir arı girdi ve dersimizin odak konusu ‘ p, ç, t, k ’ ünsüzleri iken bir anda ‘ eşek arısı sokar mı? Sokarsa öldürür mü?  ‘ oldu. Bu konuda değinmek istediğim asıl olay şu: Hepimiz örümceklerden, arılardan korkarız ancak ben kelebekten ya da uğur böceğinden korkanı duymadım. İşte bu da şunu sorgulamama neden oluyor: ‘ Aslında önemli olan iç görünüş. ‘ lafı yalan mı?
   
Madem bu laf doğru o zaman bugün ki tepkimiz neydi? Sonuçta hepimiz hayvanların iki içgüdü ile yaşadığını bilecek düzeyde ve olgunluktayız. Savunma içgüdüsü ve hayatta kalma içgüdüsü. Sizin de bildiğiniz gibi bugün o arıya karşı defter ya da kitap savurmasaydık belki de sınıfımızdan çıkış süresi azalacaktı ama biz sınıfımızda ‘ eşek arısı ‘ olduğunu bildiğimiz için tereddüt ettik.
   Özetlemek gerekirse sizin tek bir soruyu kendinize sormanızı istiyorum. Sınıfımıza giren eşek arısı değil de bir kelebek olsa, tepkimiz aynı mı olurdu?    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder