15 Eylül 2016 Perşembe

EVP KOMPOZİSYON





AD SOYAD: Dilara Gülbağlar
SINIF: 9-E
NO: 9
KONU:Dünyadan bütünüyle soyutlanan insanlar ancak hayalleriyle yaşayabilir.

Soyutlanırken Somutlaşanlardanız

Hayal kurmayı biliyorsanız hayaller size verilmiş en büyük hediyelerdir. Fakat yalnızsanız, yanınızda bir şeyler paylaşacak kimse yoksa hayalleriniz daha çok bir yaşam biçimine dönüşür. Genelde böyle insanlar zihinsel yalnızlık değil, psikolojik yalnızlık çekerler. Çünkü zihinlerinde her zaman bir şeyler vardır. Hayallerinden (!) bahsediyorum tabii ki.

Bazen yaşama tutunabilmek için ufacık bir yalan bile yeterli olabilir. Kalp de aldanır beyin de. Hayaller bu yüzden önemlidir işte! Çünkü bu hayal dünyasında yaşıyor dediğimiz insanlar kalplerini ve beyinlerini aldatabilmeyi başarmış olan insanlardır.

Kalplerini ve beyinlerini aldatabilenlerle aldatamayanlar arasındaki en büyük fark baktıkları açıdır. Yalnızlaştıkça, hayallerinin gerçekliğe yakınlığı azalır ve yavaş yavaş aradaki bağlantı kopar. Sonra bir bakarsınız farklı bir boyuta geçiş yapmışlar, siz M'den bahsediyorken onlar W'dan bahsediyor size. Ters olan M'den, evet. Belki de bizim düz sandığımız M, onların baktığı yerden ters görünüyordur. Buna kim karar verebilir? Böyle düşünürsek buna hayal dünyasında ya da hayallerle yaşamak diyebileceğimizden emin değilim… Kime göre, neye göre hayal?  Bu insanların gerçekliklerine hayal demeye hakkımız olduğunu sanmıyorum. Yaşadığımız hayatın gerçek olduğunu kanıtlayabilir miyiz ki onlarınkine hayal diyebilelim?

Kimseye bir şeyin hayal olduğunu kanıtlayamayız ve kimse de bize yaşadığımız hayatın gerçek olduğunu kanıtlayamaz. Bu yüzden dünyadan bütünüyle soyutlanan insanların ancak hayalleriyle yaşayabileceğine inanmıyorum. Bizim hayal dediğimiz şeyler onların gerçeğidir sonuçta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder